Sunday, June 10, 2012

Feature Match Top 16: Edward Schreurs (diepvriesman) vs Stefan Wicherts (Chaos Dragon)


Edward Schreurs (diepvriesman) vs Stefan Wicherts (Chaos Dragon)

Bij het begin van de top 16 werd er minder goed nieuws gegeven voor 2 mensen: Elzo Blauw werd disqualified en Hasan Yunis kreeg een game loss bij de deckchecks. Alle spelers van de top 16 wensen elkaar succes en we beginnen met de top 16!
Stefan gooit een 6 en Edward gooit een 1. Stefan koos ervoor om te beginnen.

Game 1:

Stefan begint met het summonen van Card Trooper en met het effect 3 te kaarten te millen, waaronder 2 dark monsters.

Edward begint met het spelen van Future Fusion! Hij gooit Elemental Hero Bubbleman en Elemental Hero Neos Alius in zijn graf voor Elemental Hero Absolute Zero.
Daarna summoned hij een andere Alius en valt de Card Trooper aan. Stefan raapt een kaart van het effect van Trooper.

Stefan set een s/t en end.

Edward valt direct aan met Neos Alius, set een s/t en end.

Stefan set een monster en end.

Edward krijgt zijn Absolute Zero en special summoned deze in zijn standby phase. Daarna summoned hij Deep Sea Diva, Stefan activeert het effect van Effect Veiler op Diva en Edward tuned deze met Alius voor Brionac, Dragon of the Ice Barrier. Hij gebruikt het effect van Brionac en discard Destiny Hero - Malicious voor Stefans facedown monster. Edward valt direct aan met Alius, Brionac en Zero om de game te winnen, maar Stefan gebruikt Forbidden Lance op Brionac om zijn laatste 100 levenspunten te behouden en in de game te blijven. Edward end.

Stefan banisht Veiler en Chaos Sorcerer voor Black Luster Soldier – Envoy of the Beginning. Hij valt Brionac aan met BLS en Edward flipt Forbidden Lance om de laatste 100 damage te doen!

Edward wint game 1!

Stefan set een monster en een facedown s/t en end.

Edward speelt Dark Hole om Stefan zijn Eclipse Wyvern naar het graf te sturen, waarmee Red-Eyes Darkness Metal Dragon te banishen. Daarna summoned Edward Tour Guide from the Underworld om Sangan te special summonen en aan te vallen voor 2000 damage in totaal. Hij set nog 2 s/t’s en end.

Stefan past.

Edward speelt Reinforcement of the Army voor Elemental Hero Stratos, summoned deze en gebruikt zijn effect om Elemental Hero Bubbleman naar zijn hand te halen. Hij set 2 s/t’s, special summoned Bubbleman, exceed summoned Elemental Hero Armor Ninja en gebruikt zijn effect. TGU valt direct aan, Sangan valt direct aan en Armor Ninja valt 2 keer achter elkaar aan voor game! Door slechte handen game 1 en game 2 van Stefan krijgt Stefan gewoon niet zijn deck op gang getrokken, waardoor Edward snel de 2 games kan pakken voordat Stefan ook maar iets hiertegen kon doen.

Edward wint game 2 en de match en gaat door naar de top 8!