Sunday, June 10, 2012

Feature Match Top 8: Yvar Stok (Dino Rabbit) Vs. Appie Sing Azumi (Macro)

We zijn aangekomen bij de T8 van Nationals. Yvar tegen Appie. Macro-Monarch tegen Rabbit. Voor Appie de eerste keer een Nationals Top 8 na een lange tijd spelen. Voor Yvar alweer een 2e Top.

De dieroll is gewonnen door appie met een 2 tegen de 1 van Yvar. Bril op en we kunnen beginnen.

Thunder King start het spel met 1 s/t. Een pass van Yvar zorgt voor een directe aanval en de eerste 1900 schade, er wordt verder niks gespeeld. Een summon Kabazauls wordt gebook of mooned en 3 s/t zorgt voor een vol veld.
Thunder King valt de Kabazauls aan en Appie set 2 s/t. Een set s/t en de beurt wordt weer door gegeven. Mirror Force stopt de Thunder King en een D.D. Survivor main phase 2.

Rabbit komt op het veld maar Emergency Controller probeert hem over te nemen, maar Forbidden Lance stopt dat. Dus Rabbit gaat door. 2 Kabazauls vallen aan echter 1 wordt gestopt door Dimensional Prison en de andere door Battle Fader. Een main phase 2 Monster Reborn op de Kabazauls die zorgt voor Laggia. Een set kaart en Mystical Space Typhoon destroyed Pot of Duality. Battle fader in aanval. Een Enemy Controller wordt gestopt door de Laggia. Cyber Dragon komt in het spel. Deze wordt getribute voor Caius en Laggia is weg. De aanval van Caius komt door en een set s/t eind deze beurt.

Een standby phase Mystical Space Typhoon destroyed Bottomless Trap Hole en een set monster. Caius valt de facedown Sangan aan die Tour Guide haalt. Appie doet niks meer in de beurt en Tour Guide komt in het spel. Deze haalt een Tour Bus en beide maken een Leviar met het effect haalt een Rabbit op het veld. En 2 Sabersaurussen zorgen voor een Utopia. Die aanvalt op Caius en Leviar direct voor de eerste schade.

Nu met 3 monster in handen van Appie. Een Leviar zorgt voor een andere Rabbit en Tour Bus stuurt D.D. Survivor terug in deck. Nu komt een topdeck Pot of Avarice voor nog meer kaartvoordeel. Dit is voor Appie genoeg en scooped de game.

Beide duiken in het sideboard om de volgende games nog spannender te maken.
G2 Appie begint Pot of Duality die Maxx "C" haalt. Weer een eerste turn Thunder King en een set s/t. Yvar summoned zijn Tour Guide en Maxx "C" wordt gechained. Deze haalt een Sangan en 4 kaarten worden geset. Een endphase Macro Cosmos. Appie heeft zeer veel keuzes. Een Dark Hole probeert alle monsters weg te halen. Een Solemn Judgment stopt dit voor 4000 Lifepoints. Thunder King wordt getribute voor Caius. Fiendish chain stopt dit. Appie beëindigt de beurt met een Set s/t.

Sangan en Tour Guide maken ZenMaines. Een Rabbit wordt gesummoned echter Torrential Tribute maakt veld leeg. Macro Cosmos gaat weg door de Zen Maines. Een set s/t en monster. Een andere set s/t van appie en weer een go. Mystical Space Typhoon op een Solemn Warning. Kan de draw Neo-Spacian Grand Mole aanvallen, nee een 2e Fiendish chain. Zenmaines in aanval en in een Dimensional Prison. Een Main pase 2 Tour bus en mind Control op Mole zorgen voor een Leviar. Tour bus schudt Sangan in deck echter veiler op effect. Set een s/t. Appie tribute de Reaper voor een Caius echter de laatste set is een Solemn Warning en go. Effect van Leviar into Rabbit into 2 Kabazalus into Dolka. Leviar valt aan Battle fader maar negate. En beide aanvallen komen door. Set 2. Appie probeert terug te komen met thunder king. Deze valt aan op leviar. End phase Mystical Space Typhoon op Bottomless Trap Hole. Dolka valt aan op Thunder King. Topdeck appie Cardcar D. Echter negate en een Sabersaurus voor de win.

Yvar 2-0 Appie